Behandlingar, hälsorådgivning och föreläsning

 

Personlig livsstilsvägledning/ hälsorådgivning

Jag hjälper dig att tillgodose dina behov och utveckla din mentala styrka. Jag stimulerar och peppar dig och ser till att du tränar, äter och får en livsstil efter din kroppstyp. Vi sätter upp mål och delmål och arbetar utifrån de.

Vi går igenom dina dagliga vanor med sömn, arbete, mat och så vidare för att kunna ge en bild av det som kan förändras för att uppnå balans i livet. Uppföljning sker lämpligast efter 4 – 5 veckor.

Min uppgift är:

 • Visar vart du är just nu
 • Vad vill du uppnå
 • Uppmuntrar egen utforskning om olika möjligheter
 • Hjälper dig att hitta nya vägar
 • Hjälper dig att hitta strategier och lösningar
 • Hjälper dig att hålla kvar förändringen

Kostnad hälsorådgivning 800: –  2 timmar  (+ att jag sitter minst en timma innan du kommer och går igenom dina svar från de frågor som du fått hemskickade till dig innan första besöket.)

Kostnad uppföljning 500:- /timme därefter 250:- per påbörjad halvtimma-

Abhyanga-massage

En helkroppsmassage med varma oljor som lugnar. Behandlingen är avslappnande och avstressande och ökar cirkulationen. Stärker och mjukar upp muskler och leder.

Behandlingen tar cirka 70 minuter därefter får du sitta ner och dricka en kopp te med frukt för att sen gå in i ångdusch bastun eller bara dusch för den som så önskar.

Kostnad 650: –

Kostnad 600:-/gång vid fem massagetillfällen

Kostnad 550:-/gång,  boka tio massage under ett år  ( du påbörjar ditt år när som helst under året)

OBS! Friskvårdsbidrag från din arbetsgivare gäller för massage.

Ansiktsmassage

Ansiktsmassagen innehåller många olika moment som påverkar hud, bindväv och lymfa genom att cirkulation skapas och därigenom transporteras slagg bort. Livets stress och spänningar förhindrar ett normalt flöde av blodet till ansiktet. Nacke och skuldror, som bär upp huvudet är ofta områden där det finns spänningar och värk. Så huvudet behöver vara avslappnat och dess funktioner fungera väl för att vi ska vara friska, lugna och avslappnade, därav föregås alltid en ansiktsmassage av huvud och nack massage och en massage av marma punkterna (= zon punkter) i ansiktet.

Effekter av ansiktsmassage: löser upp spänningar i ansiktsmuskulaturen, balanserar nervsystemet, förebygger rynkor, förebygger acne.

Kostnad 550:- 1 timma

Kostnad 480:- vid 5 massagetillfällen

 

140

Shirodhara

Shirodhara är en mycket helande behandling där en liter ljummen sesamolja rinner i en jämn ström över pannan i ca 20 minuter. Behandlingen, vilken kan kombineras med en kortare kropps massage är bra mot ex utbrändhet, sömnlöshet, brännande känsla i kropp och huvud och tyngd i kroppen. Effektiv mot mental stress lugnar och balanserar hela nervsystemet. Föregås alltid av en huvudmassage.

För bästa resultat rekommenderas återkommande behandlingar mellan 3 – 5 gånger under en kortare tid.

Kostnad 580:-/gång  1 timma

Kostnad 480:-/ gång vid fem bokade behandlingar

Kostnad 800:-Shirodhara +  kroppsmassage rygg, nacke 1½ timma

Kostnad 1000:- Shirodhara + abhyanga massage  2 timmar

th[4]

 

Coachning

Detta gör vi:

 • Ta reda på vad DU vill, hitta dina styrkor och drivkrafter med hjälp av coachande samtal
 • Ta fram en handlingsplan för att komma dit du vill
 • CV granskning
 • Intervjuträning
 • Utvecklar kontaktnät
 • Övar på anställningsintervju

450:-/timmen

 

Medveten andning

Jag har under vintern och våren gått en utbildning till  andningsinstruktör hos Anders Olsson på Sorena, som har skapat metoden Medveten andning.

Hur vi andas påverkar hur vi mår. Andas du med öppen mun? snarkar du? vaknar du med torr mun? går din hjärna ofta på högvarv? har du ofta täppt näsa? om svaret är ja på en eller flera av frågorna tyder det på att du kan förbättra din andning och ditt välmående.

Oro, ångest, rädsla, smärta, sömn, låg energinivå är  bara några problem som kan  förbättras eller bli helt fri ifrån med hjälp av Medveten andning.

Du är välkommen att få råd, stöd, tips i hur du kan förbättra din andning så att du sover bättre, vaknar utvilad eller vad det kan vara som just du behöver.

Jag tar även emot grupper, tex en arbetsgrupp.

Vi träffas under fyra tillfällen för teori och praktik.

Kostnad 400:-/ gång

Andningen – det kraftfullaste verktyget för att sänka sin stress och hitta ett inre lugn!

 

Yogamassage

Yogamassage har sitt ursprung i Yoga och Ayurveda, två stora indiska vetenskaper och livsfilosofier med flertusenåriga rötter. Behandlingen påverkar hela kroppen på djupet och stimulerar processer som främjar naturlig hälsa och vitalitet.

Klienten ligger på madrass på golvet och massören använder både händer och fötter för massage och stretch. Man behandlar alltid hela kroppen då helhetsperspektivet är en viktig del av behandlingsformen. Yogamassage motverkar besvär i rygg, nacke, skuldror och övriga leder, stress, sömnproblem mm.

Jag kommer att ge elevbehandlingar i yogamassage under hösten (from  november/december) 2016 till reducerat pris.

Kostnad elevbehandling 300:-

 

Föreläsning

Ayurveda är mycket mer än bara ”naturmedicin”. En av dess främsta uppgifter är att öka medvetenheten hos varje enskild individ. Man kan skapa och upprätthålla sin egen goda hälsa och ta ansvar för sitt välbefinnande genom enkla dagliga rutiner så som balanserad kost, motion, yoga- och meditation. Det behöver inte betyda att man ska ställa om hela sitt liv och göra det komplicerat. När man lärt sig vilken kroppstyp man är och vilka obalanser man för tillfället har i kroppen kan man med måttfullhet upprätthålla en frisk kropp och själ.

Jag kommer ut och  föreläser på arbetsplatser eller om ni är en grupp vänner/arbetskamrater, allt från kortare föreläsning  till mer omfattande om hälsa i balans med Ayurveda.

Vill ni ha specifik föreläsning om tex. stress, sömn, grupp och grupputveckling, personlig utveckling går det bra.

Kostnad 3000:- exkl.moms, företag, organisationer + reseersättning

Kostnad privat grupp; kontakta mig för mer information

Om ni inte har lokal kan jag ordna det. Vill ni ha fika eller mat på tema går det att ordna.

 

 

 

 

 

Välkommen att kontakta mig för mer information och anmälan Tel0709249217 eller mejl. kerstinnilsson164@hotmail.com