Kurs i Indisk hälsolära – Ayurveda

vpk_lotus1[1]

De Ayurvediska teorierna är i grunden enkla och kan utan svårighet kopplas till vårt dagliga liv. Självkännedom är en förutsättning för att kunna förstå varför jag mår som jag gör. Det finns orsaker till allting, kunskapen om de tre doshorna Vata, Pitta och Kapha är en av hörnstenarna i den Ayurvediska livskunskapen.

Vill du finna en livsstil som leder till bättre hälsa och balans?

Vill du veta vad just du behöver för att må bra till kropp och själ?

Då ska du ta chansen att lär dig mer om Ayurveda!

Under kursen kommer följande att tas upp:

  • Den Ayurvediska medicins grunder
  • Vilken kroppstyp är du? Genomgång av de olika personlighetstyperna, Vata, Pitta och Kapha
  • Hur obalanser uppstår och möjligheter
  • Symtom och sjukdom
  • Mat – vad mår du bra av och vad ska du undvika
  • Örter – kryddor för dig
  • Råd och tips

Tid: 18.00 – 21.00 (sju tillfällen inkl. fika paus)

Kursstart: vid minst 5 deltagare

Var: Skäveryd skola, Emmaboda

Pris: 3450: –

Välkommen att anmäl dig eller om du har fler frågor på:

 Tel: 0709 2492 17 eller via mail kerstinnilsson164@hotmail.com

 

 Paketerbjudande

Hösten är här med krav både på jobbet och hemma. Unna dig en varm  helkroppsmassage eller Shirodhara som lugnar sinnet och är avslappnande för kropp och själ.

Vill du finna en livsstil som leder till bättre hälsa och balans?

Ayurveda ger dig nyckeln att förstå dig själv bättre. Det Ayurveda erbjuder oss är metoder för egna insikter och erfarenheter. När du vet vem du är, blir det lättare att förstå vad du mår bra av.

För att åstadkomma en framgångsrik förändring behövs först att du tillåter den. Du överger inte hela din tidigare tillvaro, men är beredd att släppa taget eller byta ut en eller ett par vanor – i tankemönster, beteendemönster och kost. Det du stoppar i din ryggsäck, får du själv bära. På samma sätt som du tidigare packat det du bär idag. När du är i balans handlar du mer medvetet och livsbefrämjande, både för dig själv och din omgivning och du kan fylla livets ryggsäck med sådant som är allt mer användbart och lättare att bära.

För att din kropp ska fungera så bra som möjligt, behöver den omvårdnad. Det är bla det jag hoppas kunna medverka till, genom att dela med mig av kunskap och erfarenhet om Ayurveda. Huvudsyftet är att i takt med ökat välbefinnande göra det lättare för dig att minnas vem du är – inte bara ge råd om diverse krämpor.

  • Hälsorådgivning
  • 2 återbesök
  • 2 helkroppsmassage med varm olja eller Shirodhara

Nu: 2800:-                            Normalpris: 3100:-         (Det går bra att delbetala)

OBS! Friskvårdsbidrag från din arbetsgivare gäller för massage.

Ansiktsmassage

  facelift-massage[1]

En traditionell Ayurvedisk ansiktsmassage-facelift är en mycket mild massage teknik som ger en fullkomlig avkoppling. Denna massage slappnar av ansiktsmusklerna och stimulerar mikrocirkulationen och lymfflödet och främjar därmed förnyelse av frisk yngre hud. Ayurveda talar om energicentra i kroppen som kallas Marma punkter=akupunkturpunkter.  Marmapunkterna är förbundna med varandra genom energikanaler. På grund av yttre påverkan som stress, spänning, brist på vila osv tenderar energin att bli blockerad i Marmapunkterna.

Ansiktsmassagen föregås av massage av huvud, nacke och skuldror.                                                                                                                                    .

Oljan som används är antingen lugnande och smörjande för Vata,  stressreducerande och svalkande för Pitta eller fuktgivande och stimulerande för Kapha.

Produkterna är 100% ekologiska.

 Ansiktsmassage:  550:- 1 timma

Ayurvedisk hälso- och livsstilsrådgivning

För dig som vill förändra ditt liv, få bättre självbild och självförtroende, stressa mindre, sova bättre, gå ner/upp i vikt och förverkliga dina mål för att uppnå BALANS!

Allergier, mag- och hudproblem är bara några problem som många har fått god hjälp av genom Ayurveda.

Första besöket 800:-  2 timmar

Återbesök 500:-/ timma,  därefter 250:-/ påbörjad timme

 På väg mot nya mål?

Är du på väg mot nytt jobb i dina tankar men har svårt att förverkliga dina drömmar.

Jag hjälper dig med cv och personligt brev, övar på anställningsintervju, identifierar kompetens, styrkor och drivkraft hos dig.

450:-/timmen

Abhyangamassage

Känner du dig stressad, har muskelvärk, sover dåligt? då är en varm oljemassage vad du behöver. En kort huvud och ansiktsmassage ingår. Efter massagen får du sitta ner  och njuta av  en kopp te och frukt och därefter ångduschbastu, sen känner du dig härligt avslappnad och sover gott!

Abhyanga är en behaglig helkroppsmassage med varm olja. Kroppen masseras systematiskt med ett relativt lätt tryck och lugna, svepande rörelser, Behandlingen stärker nervsystemet och är djupt avslappnande för kropp och sinne. Cirkulationen och vitaliteten ökar och muskler och leder mjukas upp. Värmen, oljan, och rörelserna renar också kroppen från slaggprodukter. Är speciellt välgörande under hösten och vintern.

Jag använder varm ekologisk sesamolja.

Kostnad 650:-  (massagen tar 1 timma)

Bokar du fem massage eller flera är priset 600:-

Varför inte överraska någon som du vill väl med ett presentkort?

OBS! Friskvårdsbidrag från din arbetsgivare gäller för massage.

Tel. 0709 249217

Hotmail: kerstinnilsson164@hotmail.com