Hur går en hälsorådgivning till?

Det första en ayurvedisk hälsorådgivare gör är att ta reda på vem personen är, vilken blandning av VATA, PITTA och KAPHA personen har och därefter hämta information om obalans. I samband med att du bokar tid för en hälsorådgivning skickas ett frågeformulär hem till dig som vi går igenom vid första mötet för att få fram så mycket som möjligt om ditt allmänna hälsotillstånd. Detta för att bestämma om dina vanor kan skapa eller förvärra hälsoproblem.

Områden i formuläret:

  • kost och matvanor
  • livsstilen
  • socialt beteende
  • symtom

Diagnos ställs också utifrån  tunga, naglar, hud, ögon och utstrålning.

I hälsorådgivningen söker vi efter din styrka och dina förutsättningar för att skapa välmående på egen hand med stöd från hälsorådgivaren. Att förstärka, förändra eller kompensera små saker i vardagslivet ger mer livskraft och livslust.

Efter konsultationen kommer vi fram till en lämplig behandlingskur, förmodligen baserad på kost och eventuellt örtmediciner framställda på naturlig väg samt behandlingar. Det är mycket troligt att fysisk träning anpassad efter din kroppspersonlighet kommer att ingå som en betydande del av den ayurvediska behandlingen. Yoga är något som särskilt rekommenderas till syfte att balansera kroppens energicentrer och bringa kropp, sinne och själ i harmoni.

Vi är vanemänniskor, vilket innebär att vi gillar vanor vare sig de är goda eller onda. Så kan du skapa en god vana och etablera den på precis samma sätt som du gör med dina andra vanor så kan du upptäcka att du kommer i balans till kropp och själ.