Om mig

Första gången jag kom i kontakt med Ayurveda var 1997 då jag av en slump fick en bok med titeln Ayurveda boken av Judith Morrison i mina händer. Det var då min resa började till ayurvedisk hälsorådgivare och spa terapeut. Efter min första bok i ämnet har det blivit många böcker om Ayurveda men även ett flertal resor till Ayurvedans hemland – Indien.

Min yrkesbakgrund är beteendevetare samt att jag har en undersköterskautbildning med mig sen tidigare vilket gör att jag har kunskap med mig ifrån västerländskt synsätt och kan bedöma om de klienter jag möter är i behov av medicinsk sjukvård.

Min utbildning till hälsorådgivare har jag gått på Ayurveda skolan i Varberg.  Att vägleda en individ mot bättre livsstil påverkar också hur jag mår i arbetslivet. För  att vägleda/coacha en individ krävs verktyg därför har jag gått utbildning i Motiverande samtal –  MI för att ha strategier och förhållningssätt i det viktiga mötet med en individ.

Ayurveda intresserar mig för att den har insikten att varje människa är unik och ökar förståelsen för våra olikheter och ger praktiska råd för hur jag ska komma i balans.

Jag är även utbildad andningsinstruktör hos Anders Olsson på Sorena som har skapat metoden Medveten andning. Hur vi andas påverkar hur vi mår. Andas du med öppen mun? snarkar du? vaknar du med torr mun? går din hjärna ofta på högvarv? har du ofta täppt näsa? om svaret är ja på en eller flera av frågorna tyder det på att du kan förbättra din andning och ditt välmående.

Under 2020 – 2021 har jag utbildat mig till Diplomerad stressterapeut med inriktning mot KBT ett bra komplement till  mina övriga kompetenser inom kost, hälsa och livsstil.

Hösten 2011 arbetade jag som volontär i norra Indien och kom då i kontakt med Ayurveda på nära håll. Jag bodde vid foten av Himalaya där det växer mycket av de örter som plockas av lokalbefolkningen och används inom Ayurveda. Att se hur de integrerar örter och kryddor på ett naturligt sätt i matlagning och vid sjukdom var en fantastisk upplevelse, lärorikt och stimulerande.

”Betrakta alltid dig själv som elev, även om du lär omvärlden det som du kan”

Kerstin på besök i Indien

2013 var jag för första gången var i södra Indien, Kerala. Här finns det största antalet Ayurvediska kliniker i Indien och många västerlänningar åker hit för att ta behandlingar och få hälsorådgivning av Ayurvediska läkare vilket även jag gjorde. Att få en varm oljemassage (abhyangamassage) är djupt avslappnande och avstressande eller tempererad oljestråle i pannan (Shirodhara) har en magisk effekt på sinnet, avstressande och ger lugn och ro, behandlingar som jag också ger i min praktik.

Från och med 1 augusti 2021 utökar jag mina arbetstider i förtaget.

Bokningsbara behandlingstider:

  • Måndag – Tisdag: 09.00 – 13.00 – 15.00 – 17.00
  • Onsdag:                15.00 – 17.00
  • Torsdag:                09.00 – 13.00 – 15.00 – 17.00
  • Fredag:                  09.00 – 13.00 – 15.00

Du är hjärtligt välkommen till mig för att nå fram till ett LIV I BALANS!

Boka på:

Mobilnr: 070 9249217

Mail: kerstinnilsson164@hotmail.com

Kerstin Nilsson, Ayurvedisk hälso- och kostrådgivare – Massör – Livsstilsrådgivare – Diplomerad stressterapeut med inriktning KBT – Andningsinstruktör i Medveten andning – Arbetslivscoach

Stycke